Cercar en aquest blog

divendres, de març 09, 2007














Primerament:

Recepta d'un cremat
per a vuit persones:

En una cassola de terrissa, s'hi aboca el contingut d'una ampolla de Rom Pujol, s'hi afegeixen 50 grams de sucre, un bocí de canyella i la pell de mitja llimona.

De seguida s'encén, acostant-hi un llumí, i es remena contínuament amb un cullerot fins que en restin les dues terceres parts aproximadament.

Per apagar-lo, s'hi afegeix un raig de cafè o bé es tapa la cassola.

Segonament:

En Manelic era un xicot trempat conegut per tothom perquè pagava en espècies, era un gran consumidor de rom cremat i estava enamorat de l'aroma d'aquest producte en qüestió, pensava posar-se a estudiar aromateràpia per a esdevenir un home de profit i aixins tenir un ofici digne i prosper per a conrear-se un futur acomodat. Un dia però, va succeir un accident fortuït que li va canviar la vida, estava preparant unes patates braves per a gaudir-ne amb els seus amics i succeí que confongué el pot del pebre pel de canyella, a resultes d'això trobà una recepta innovadora que brindava una festa de sabors i aromes al paladar, aquest fet el portà a ser un cuiner reconegut d'aquests de vanguardia que es diu, fins que hisenda li va fotre un pal immens perquè mentrestant en Manelic seguia pagant amb espècies.

La moralina de la història és que no per fotre-li canyella al sidecar arribaràs abans, si tens tard surt abans de casa. Ah! i que això de pagar amb espècies està molt bé, però cal tenir en compte que la gent no hi pensa.