Cercar en aquest blog

dimarts, de gener 16, 2007

La falta de civisme i el furt és quelcom realment desesperant


Encara en la societat no hi ha una creença unànime i posicionada al voltant del tema de si l'altruisme enfront de l'individualisme és una opció més o menys correcta, i de fet així ens va.
No sabem si llençar-nos sense por i entregar-nos a la causa social, perque és la opció èticament correcta i perque és la única via per a solucionar les desigualtats socials. El cas és que fent un càlcul més fí sobre l'assumpte trobem que si mirem d'entendre millor la cosa de l'egoisme, una postura inteligentment egoista, entenent com a objectiu egoista el primar, segons un ordre de valors previament raonat i establert, la pròpia felicitat abans que la d'altri, entenent que el principal beneficiari del propi treball ha de ser qui el realitza; pot ser que ens interessi proporcionar un cert grau de felicitat o si més no de benestar als qui ens envolten per tal de, com a éssers irremeiablement socials que sembla que som, veure realitzat més facilment el nostre paradigma de felicitat desitjat. Així doncs, sembla que adoptar la opció més egoista és la manera més natural i coherent d'aconseguir un major grau de convivència i harmonia social. Per tant penso defensar el fruit del meu treball tal i com l'autor del cartell de la foto de ben segur que deu fer.

4 comentaris:

Rodolfo ha dit...

Perfecte foto de lletgisme català

Roger Tarragó ha dit...

El lletgisme belluga la cua arreu. És una cosa que tots portem dins en major o menor grau, i aflora quan pot.

Anònim ha dit...

Sí, sí, sí, benvolgut Tarragó, tot això de l'individualisme i la massa cum totum està molt bé... però a mi el que em preocupa és el lladre de cols, el que m'inspira, el que m'estimul·l·la les closques (perdoni, és que sóc bicèfal) és el lladre de cols: qui és? com i on va començar la seva croada contra les cols?, quina espècie de col és la causant d'aquestes rapinyes malaltisses?. Això és el que m'ha de respondre, o ja no podré dormir mai més. Encantat de saludar-lo.

Roger Tarragó ha dit...

dirvos a tots que perdó per a la meva demora tant per a l'actualització del blog com el respondre als comentaris que poseu, però siusplau, que això no mini els vostres ànims, insistiu i no deixeu d'escriure coses, és una gran manera de forjar la vostra voluntat, potenciar la vostra creativitat i a més inspirar la meva; i a vostè estimat pellicer-gausachs doncs dir-li que em sap greu no poder satisfer les seves inquietuds ja que no m'és possible tenir una font d'informació fidedigna sobre el tema ( tot i que tinc les meves intuïcions personals), ara bé, si té alguna altra qüestió a manifestar, em plauria molt de poder ajudar-lo en la possible resolució del cas.