Cercar en aquest blog

dimecres, d’abril 20, 2011

Ja has vist les plantes?


Res més estimulant que el no-res

Proposo que a les classes d'ètica l'activitat principal consisteixi en relacionar-se individualment amb un ésser viu més aviat inert... posem-hi una planta per exemple.
Realment es poden aprendre coses profundes a través de semblant activitat, si, si encara que no ho sembli. Ho veig clarissim.

Apendre per exemple que de vegades no qui més estima aconsegueix el bé del pròxim, una planta es mor per excés de rec! Cal saber racionar l'estima i respectar les necessitats de l'altre apart de les pròpies. Veure com una planta creix, independentment de la voluntat del seu propietari, pot arribar a ser una experiència transcendental que ens doni a entendre la petitesa de l'individu humà. Per d'altre banda veure com una planta creix és un bon exercici de paciència, aptitud molt necessària per a assolir qualsevol propòsit.

A més de que mirar una planta és quelcom econòmic, cosa buscada en els temps que corren. No m'estranyaria que el conseller d'ensenyament el dia menys pensat decidís canviar la dotació d'ordinadors nous per a les escoles en favor d'una remesa de ficus, veient el repertori d'avantatges que indefectiblement s'han d'imposar tard o d'hora!