Cercar en aquest blog

dijous, de desembre 07, 2006

Calen propostes originals, i, si és necessari, ridícules!

Ara dic, que cagunlostic, caldria muntar una conselleria que es dediqués a crear identitat, això és, a canviar i fer evolucionar la consciència patriòtica de la població. Un organisme de govern que es dediqués a realitzar propostes innovadores i que incidissin en els hàbits, tradicions i pràctiques culturals del poble, a través dels mitjans de comunicació de masses, discursos polítics, exposicions al parlament (que no necessàriament hauria de protagonitzar el Montilla, pobre home). Per exemple, aquest any, per a incentivar el consumisme, el Nadal es podria celebrar més tard. Separar el Nadal popular i tradicional del Nadal oficial de l'estat, de manera que a l'espera de que arribi el fred i la gent pugui fer gasto en abrics, roba d'hivern, un equip d'esquí i demés productes relacionats, coincidint amb les festes, fet incentivador del consumisme per naturalesa. Així posariem cada cosa al seu lloc, d'una banda el consumisme i el fer gasto, que hi ha de ser i és imprescindible per a la bona marxa del nostre sistema econòmic i per a que el nostre país pugui seguir la marxa al ritme que marquen les potències econòmiques mundials, i de l'altra banda, quedaria ben delimitat tot allò que és tant sols tradicional, i que ha d'ésser tingut com a patrimoni cultural a conservar i a catalogar.
Amb la creació d'aquest nou organisme de govern, tots estariem molt més distrets, seria la manera de garantir un enfocament creatiu de la gestió cultural, vindria a ser com un gabinet de propostes creatives, s'anticiparia a la necessitat, per a crear noves iniciatives.
La creació d'aquest nou organisme de govern, tot i que és quelcom el concepte del qual potser no he acabat de delimitar gaire bé(potser per mandra), és una cosa que ara mateix dilucido amb tota claredat en la meva ment, si jo manés (si jo manés més de lo que mano, s'entén, perquè de manar, jo ja mano lo meu) seria una cosa que es duria a terme immediatament. Un gabinet de propostes creatives i ridícules a priori, això és el que ens cal!