Cercar en aquest blog

dijous, de novembre 02, 2006

Sobre la política...

Doncs sí, la política és una merda.
L'únic que segurament ens queda, és anar assumint que la política cada vegada més té menys pes en les nostres vides. Cada dia que passa, els governs i els partits polítics tenen menys capacitat de gestió i decisió sobre la evolució de la societat. Vivim en la era de la globalització en una societat cada vegada més mediatitzada i alhora més impersonal. Cada dia que passa tenim menys a dir com a individus, fem més el que ens toca i estem més ficats en la roda de la economia que gira al ritme que marquen les grans multinacionals, els bancs i les empreses de comunicació. Per tant, podem anar tenint clar que això de votar un o altre partit polític anirà tenint una importància cada cop més relativa.
De mentres això va succeint però, pot ser interessant per a les consciències més idealistes i d'un inconformisme més inquiet, tenir en compte d'on venim i cap a on anem. Com a resum mal fet i tal vegada vàlid per a posar en el meu blog, se m'acut de posar la següent documentació:

-Per a pensar en un punt de partida ideològic, la definició de política d'esquerres de la Viquipèdia:

La izquierda política, se refiere a un segmento del espectro político que considera prioritaria la consecución de la igualdad social, sobre la libertad individual y sobre el mantenimiento del orden social. En función del equilibrio que se dé entre estos tres factores, la izquierda política tendrá a su vez multitud de ramas ideológicas. En oposición a la derecha política, la izquierda busca potenciar valores colectivos (sociales), en oposición a valoraciones netamente individuales (privados). En general, tiende a defender una sociedad laica, igualitaria e internacional.

-Per a imaginar-se un futur ideal en el qual pensar, incloc un link cap a un post del blog del Xicart, que relata una nova utopia tal vegada possible:
EL SOCIALISME ETÍLIC
ELS FONAMENTS D'UNA NOVA SOCIETAT

De fet aquest link porta cap a una pàgina web que ja tinc inclosa en el meu blog en l'apartat de links interessants a tenir en compte, però per siun cas fes falta, ho reposo en aquest post per a fer que l'accés al blog del Xicart sigui més mecànic. Llegiu-ho i vereu com el món encara pot anar molt millor (encara que sigui frívolament) , i que encara queden coses a fer abans que resignar-se a tenir els peus plans!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Apreciat Sr. Tarragó:

Certament, la política actual no deixa de ser un instrument més d l'"establishment" per distreure el personal i amagar-li a qualsevol preu la autocnsciència que el poble eventualment podria pendre sobre el seu poder real que té per canviar el món. Ara ens conformem tots en poder triar entre un partit MOOOOOOOOOLT conservador, o un altre que encara ho sigui més. I ens sembla que això de la democràcia és un invent meravellós. I l'endemà d'unes eleccions, tots seguim fent el que toca.

Per altra banda, no sé d'on ha tret vosté que el blog "uns dies en bicicleta" sigui d'aquest tal Xicart. AL perfil hi figura un tal Albriciasyjolgorios. Qui sap, tal vegada sigui un pseudònim (pseudònim amb p de pneumàtic). O potser no. Pel que tinc entès, el Sr. Xicart rares vegades es manifesta per l'internet amb el seu nom real. Per allò del "què diran", suposo.

En qualsevol cas, celebro la seva nova elucubració que ha penjat al seu blog, com he celebrat les anteriors i celebraré les què segueixin.

Salut i revolució!

Sr. Folgances